top of page
קרן מינץ מלחי
pic avigail.jpeg

אביגיל פרנקל

"אני כל כך אוהבת את הילד שעוד אין לי, שהחלטתי לא להביא אותו לעולם": הורות של מי שעברו פגיעות מיניות בילדות

התעללות מינית ממושכת וגילוי עריות הוא סיפור של קלקול עמוק במערכת המשפחתית. ניצול יחסי כוח והפקרת ילדים תוך יצירת שפה משפחתית של סוד ותעתוע הם המצע שעליו צומחות הילדות. שאלות של אמון, גבולות ובדידות ישפיעו עמוקות על תהליך ההתפתחות שלהן, ויעמיקו קשיים בהתגבשות של זהות.

פגיעה מינית ממושכת עשויה להתרחש כאשר הפוגע הוא בן משפחה או אחר, אך היא תמיד מאופיינת בהעדר האפשרות לפנות לאחד ההורים או לשניהם כדי לקבל עזרה ולעצור את האימה. הפגיעה תצור מנגנוני הגנה והתמודדות שישאירו לא פעם את הנפגעות עם תחושת נוכחות תמידית של אסון וכאב, ועם סימפטומים שמשפיעים על איכות החיים והתפקוד היומיומי.

ילדות וילדים הנפגעים בבית או בסביבתו הקרובה, מצמיחים בדרך כלל תמיהות עמוקות באשר לרצון וליכולת של מבוגרים לשמור על ילדים. מרחבי ההזדהות עם התוקפן ישאירו תמיד שאלות פנימיות עמוקות על תוקפנות ואשמה. כבוגרות ובוגרים, התהיות הללו מהדהדות סביב האפשרות לבחור בהורות ומעמיקות התלבטויות באשר לאיכויותיה הפוטנציאליות.

ההרצאה תנסה לשפוך אור על עיבוד התכנים הללו במסגרת התהליך הטיפולי, ותתמקד בצעדים לשיקום מערכת ההתייחסות ופתיחה של אופציות סביב בחירה וחתירה לביסוס מערכות משפחתיות חדשות.  האם מי שנפגעו כל כך במשפחות המוצא יכולות ויכולים להיות הורים טובים? על הרחבת דרגות החופש והאפשרות לבחור (או לא..) להיות הורה, על משמעות של הורות והתפתחות של הורות טובה, בחיים של מי שהיו בעבר ילדות בשבי.

25-11-20

20:00-21:30

על המרצה: אביגיל פרנקל, MSW, מומחית לטיפול בטראומה מינית, מנחת קבוצות ומדריכה.

מקימה ומנהלת לשעבר של מרכז "תמר" לטיפול בטראומה מינית בירושלים.

הרצאה זו לא תוקלט

bottom of page